2017. feb 12.

Kincs, ami nincs: A Sötét Lovag videójáték

írta: TheRich
Kincs, ami nincs: A Sötét Lovag videójáték

A filmekből készült videójáték adaptációk el vannak átkozva, ez sajnos Batman esetében sem volt másképp. Ami egy álom kellett volna legyen, gyorsan rémálommá vált...

batman-dark-knight-poster.jpg

Még a 2008-as évben a Pandemic fejlesztőcég nagy titokban, és hatalmas gőzerővel dolgozott egy videójátékon, ami a Sötét Lovag című film adaptációja lett volna. Marha jól hangzik, és mindenki kész is volt arra, hogy végre átélje az évtized Batman filmjének történetét játék formában, azonban kisebb gondok keletkeztek a fejlesztés közben.

Az egészben az a szomorú, hogy egy Arkham stílusú, sandbox (nyílt világ) játékról lett volna szó, hiszen a Batman Begins adaptációja után az volt a logikus lépés mindenki számára, hogy kitárják előttünk Gotham kapuit.

Már a játék kezdeti lépései is elég nehézkesen haladtak. Igaz, hogy megszerezte a Pandemic a jogokat a címhez, viszont nem sok segítséget kaptak a Warnertől abban, hogy haladjanak a fejlesztéssel. Többek között még egy koncepciót sem tudtak megszerezni a filmből, de még így sem vesztegették idejüket, elkezdték fejleszteni a Sötét Lovagot.

Ahogy telt az idő, a fejlesztők úgy ébredtek rá arra, hogy a tervük, vagyis Batman világának életre keltése, komoly problémákba fog ütközni. A játék motorja (Odin, amit a Saboteur játékhoz is használtak) nem bírta a strapát, és mivel nehézkesen tudták kijavítani a hibákat, ezért szépen lassan elkezdett lekopni a fejlesztőgárda. A játék kiadásának ideje folyamatosan tolódott. Tovább romlottak a dolgok, mikor az Electronic Arts (EA) került a képbe, és jó párszor szembe ment a Warner akaratával. 

A projekt és a Pandemic szépen apránként darabjaira hullott. Ami először egy igazi álom megvalósulása lehetett volna sok fejlesztő számára, az pillanatok alatt rémálommá vált. A Sötét Lovag végül eltűnt a süllyesztőben, de a rajongók nem sokáig kellett szomorkodtak, mivel egy olyan Batman játék került a rivaldafénybe, amiről a mai napig csak ódákat tudunk zengeni, ez volt az Arkham Asylum.

Habár a Sötét Lovag fejlesztése leállt, de ez nem azt jelenti, hogy a játékból származó videók nem láthattak napvilágot az internet korában. A Did You Know Gaming emberei egy videó keretén belül be mutattak be a Pandemic volt embereitől pár olyan képsort, ami egy egész érdekes kis "dokumentumfilmet" eredményezett a kincsről, ami nincs, vagyis a Sötét Lovag videójátékról:

Forrás:

Did You Know Gaming

Kotaku

Szólj hozzá

videójáték videogame DC Warner Sötét Lovag Batman Joker Dark Knight