2017. aug 24.

Gondolatok a Warner/DC hírbombák áradatáról

írta: TheRich
Gondolatok a Warner/DC hírbombák áradatáról

UPDATE! Megszólalt Matt Reeves és Geoff Johns!

Te úristen mi van mostanában a DC háza táján. Sajnos a Warner marhára nem akar tiszta vizet önteni a pohárba, ami enyhe kavarodásokat eredményez egyes oldalakon, és sajnos már hazánkban is. Biztos dolog egyelőre nincs, káosz az viszont van.

Egy rakat UPDATE lesz a cikkben, de a legfrissebb infót jobb már most leszögezni, minden tisztázva lett a Forbes-nak köszönhetően. A cikkből a poszt végén kiemelem a lényeget, de az eredeti forrást is olvashatjátok majd.

tumblr_lpiog8zeck1qic7rfo1_500.gif

Marhára nem erről akartam ma posztolni, viszont ezt most már ki kell adnom magamból. Lehet pár embernek nem fog tetszeni, amit írok, lehet lesz akinek igen, de egy dolog biztos, ez egy blog, ahol néha elejthetek pár érdekesség és hír között saját gondolatokat is. Szóval most úgy gondoltam, hogy megpróbálok értelmet találni abban a káoszban, ami kialakult a Warnernél.

Közeleg az Igazság Ligája, a filmes híroldalak meg be is indultak, hogy mindenáron tönkre tegyék már jó előre a film hírnevét, és magát a világot is, amit építeni kívánnak vele a Warnernél. Ugyan ez volt a BvS esetében, amin már meg sem lepődök. A szomorú igazság az egészben viszont, hogy maga a stúdió az, aki részben segédkezik a saját világának aláásásában.

Egyszerűen mindenféle dologról lehet mostanában hallani. Átalakított film, kivágott jelenetek, újonnan felmerülő milliós költségek, újabb és újabb filmek, külön univerzumról szóló infók, ami elsőként Joker eredettörténetével indulna. Szinte már átláthatatlan mennyiségű, és legtöbbször valakinek a valakijétől hallott információk ezek, amik természetesen tényként vannak kezelve. Persze vegyük számításba azt is, hogy van igazság a pletykák és hírek között is. A JL valószínű, hogy átesik pár ráncfelvarráson, hiszen van még idő arra, hogy a vetítőgépekbe kerüljön, sőt azon se lepődnék meg, ha a DC építkezne a Multiverzumának köszönhetően más irányba is és mellék univerzumot alakítana ki. Ettől függetlenül azért van pár elég komoly bullshit, amiből eléggé meggondolatlanul csinálnak mostanában "hírt".

tumblr_o50j7946vk1snteogo4_r5_250.gif

Megint elő került az okosság, hogy Ben Affleck mégse lesz Batman, majd egy nem éppen megszokott dolog történt újságírói körökben, törölték az erre vonatkozó bekezdést a Hollywood Reporter cikkéből. Nem ám helyreigazítás, vagy ilyesmi történt, inkább úgy csináltak, mintha nem lett volna odaírva. Persze nem kellett sok ahhoz, hogy a legtöbb oldal gyorsan át is vette mindezt, természetesen a tökéletes clickbait-es negatív formában.

Ennek köszönhetően nálunk is elterjedt, hogy bizony Affleck nem lesz Batman a Batman filmben, holott maga a forrás is visszakozott! -(igen direkt emeltem ki)-

Biztos eljön a pillanat, mikor Affleck búcsút mond a szerepnek. Ez viszont biztos, hogy nem egy pletyka formájában, vagy hivatalos bejelentés nélkül lesz elmondva a világnak, főleg nem a JL előtt, hogy rombolja a PR osztály munkáját.

Ezzel egy időben Matt Reeves szavait is teljes mértékben kiforgathatták, habár erről jelen esetben maga a rendező tehet. Kissé félreérthetően fogalmazott, mikor azt mondta, hogy nem nem kapcsolódik a film a bővített univerzumhoz, de ezzel arra is célozhatott, amit a Wonder Womanben is láthattunk. A Csodanő is DCEU film, de túl sok hatással nincs rá mondjuk a BvS, vagy az Igazság Ligája, így kell kb. elképzelni a Batmant is (de azt hiszem ezzel kapcsolatban nemsokára megszólal a rendező is). Az meg már csak hab a tortán, hogy lényegében ez egy most már egy hónapos rádiós beszélgetés részlet ez, ha komoly lett volna, akkor a Comic Con-on csak hallunk valamit ez ügyben.

UPDATE! Matt Reeves a percekben a twitteren jelentette be azt, amit én az előbb teorizáltam. Úgy értette, hogy Batman filmjében nem fognak megjelenni más hősök, vagy nem fog kihatni a szóló filmre az univerzum. Sőt, elismerte azt is, hogy Batman (vagyis Affleck), Batman marad!

Sőt, ne feledjük a legújabb bomba hírt se, amit szintén a Hollywood Reporternek köszönhetünk, miszerint egy külön Joker és Harley Quinn film van készülőben, de maradjunk annyiban, hogy bár neveket hallani a projekttel kapcsolatban, de ez csak egy projekt, nem egy kész vagy akár bejelentett film jelenleg. Ha pedig ki is sül belőle valami, igazából miért probléma azon kívül, hogy senki nem kérte? :D Sőt egyelőre az sem biztos, hogy a Gothami Szirének és a Joker/Harley film két külön projekt lenne, ez többek között Umberto Gonzales szavaiból is kiderül (akit ha DC fan vagy, akkor nem árt követni):

 

Végül is a problémát nem is a Hollywood Reporter különös módszerrel kezelt cikkei, vagy a Warner Bros. Wonder Woman előtti megítélése jelentik, hanem az, hogy az emberek már szinte mindent megtesznek azért, hogy kattintást szerezzenek maguknak. Jobb lenne, ha mondjuk megvárnánk, hogy egyáltalán mi az ami ténylegesen igaz ebből az egészből. Nemsokára lesz is ezzel kapcsolatban egy podcast, ahol nem más, mint az előbb már említett, DC hírekről igencsak tájékozott, Umberto Gonzales fog mesélni!

Őszintén szólva nem tudom már hova kapkodjam a fejem ennyi hír hallatán. Ideje lenne, ha a Warner most már komolyan kiadna valami sajtóközleményt, vagy hagynák, hogy a rendező vagy a színész maga megszólaljon bizonyos ügyekben (ahogy eddig is). Mondjuk túlzottan nem kell megijedni, hiszen ne feledjük, hogy a DCEU-s hírek nagy részéről kiderült, hogy kacsa, most is fel kell készüli hasonlóra. Megszoktam már, hogy egyes emberek minden létező fegyverrel nekimennek a DC-nek. Legyen szó apró beszólogatásokról, vagy olyan filmek lehúzásáról, ami még ki sem jött. Ez a mostani osztás kezd már kicsit sok és gyanús is lenni. Valami nagyon nem stimmel, vagy a Warner, vagy a híroldalak háza táján. Jó lenne már rendet tenni, és reméljük elmayimbenek sikerül, ha már más nem akar megszólalni. Mert ha belegondolunk, akkor igazából addig nincs miről beszélnünk, amíg valaki nem mondja meg végre hivatalosan a frankót. Szóval ilyen szempontból ez az írásom is fölösleges, és ezért nem szeretek hasonló dolgokkal foglalkozni a blogon. :D

UPDATE! Gondoltam legegyszerűbb a végére tennem azt a friss infót, ami még mindig nem teljes mértékben 1-2 helyzet tisztázása, de már ez is valami. Geoff Johns egy beszélgetésbe kezdett bele James Gunn-al, ahol egy enyhe utalást tett arra, hogy milyen dezinformációk szoktak csak úgy hírverést kapni a neten...vajon mire célozhat ezzel...

UPDATE! A Forbes munkatársa, Mark Hughes megejtett pár telefont, és bizony neki köszönhetően minden értelmet nyert. A Joker eredetfilm tényleg tervben van. Mint írtam is, a másvilágok gondolatával játszik majd el a stúdió, méghozzá a DCEU-tól különálló filmekben. Ez nem is annyira meglepő, hiszen a Flashpoint érkezése nem kevés lehetőséggel kecsegtet a Warner számára. Ezek nem lesznek folytatásos filmek, csak 1-1 darab lesz legyártva. 

A Gothami Szirének és a Suicide Squad 2 is érkezik. Az első filmben Harley Quinn, Méregcsók és Macskanő lesz a főszerepben. A Squad 2-ről csak annyit tudni, hogy Leto és Margot itt is, és persze az előbbi filmben is visszatérnek majd. Mindezek után érkezik majd, ha minden igaz, akkor az Őrült szerelemet (Mad Love) nagyjából feldolgozó Joker és Harley film, de ez nem azt jelenti, hogy a soron következő DC filmek, vagyis pl.: a Flashpoint, Zöld Lámpás alakulat, és hasonlók történetek törlődtek volna. Továbbiakat a FORBES cikkénél olvashattok.

Szólj hozzá

film pletyka hír DC Batman Ben Affleck Joker Harley Quinn Matt Reeves Jared Leto Margot Robbie DCEU