2017. nov 20.

4+1 dolog, amiért Aquaman király

írta: TheRich
4+1 dolog, amiért Aquaman király

76 éves lett Atlantisz királya!

Ünnepeljük meg Atlantisz királyának 76. születésnapját, méghozzá egy róla szóló poszttal!

aquaman-600x300.jpg

1941 novemberében, pontosan ezen a napon jelent meg egy olyan hős a More Fun Comics #73-ban, aki aztán a DC univerzum egyik legnagyobb hősévé vált.

Habár Atlantisz királyát sokan közröhej tárgyaként tartják számon, pedig a helyzet az, hogy nem kéne túlzottan leírni ezt a hős. Sajnos van ok, amiért lehet röhögni rajta, hiszen van egy kevés igazság az internetes mémek mögött (most erősen a Super Friends sorozatra nézek), ugyanakkor sokan tévhitben élnek, ha azt hiszik, hogy Aquaman egy semmitmondó karakter.

Aquaman ereje

Habár Supermant nem győzné le, de attól még Aquaman emberfeletti ereje se utolsó. Meglepő vagy sem, de Arthur Curry lazán fel tud emelni több száz tonnát is, sőt mi több, szupergyors (főleg a vízben), és bőre bizonyos mértékig szinte sebezhetetlen (akárcsak az acélemberé).

aquamanplet.jpg

Az emberfeletti erejét egyébként az atlantiszi génjeinek köszönheti, hiszen nem szimplán szuper-ember, hanem szuper-atlantiszi vér folyik ereiben.

Ereje határai éppen ezért függenek attól, hogy hősünk éppen a szárazföldön, vagy vízben tevékenykedik-e. Tudni kell, hogy Aquaman minél kevesebb időt tölt víz közelében, annál inkább csappan meg erejének határa. Habár akkor sem kell félteni, ha már a kiszáradás szélén áll, de az igazi erejét végül is a víznek köszönheti.

Telepátia

Ha már szupererő, van egy dolog, amiről nem árt külön bekezdésben beszélni. Ez az a pont, amit sokan úgy értelmeznek, hogy Aquaman "beszél a halakkal", holott erről szó sincs.

Atlantisz királya egész egyszerűen telepatikus jelekkel veszi rá a vízben élőlényeket (akár gigantikus viziszörnyetegeket is), amennyiben szükség van rájuk, akkor segítsenek neki.

3262432-4277828774-28597.png

A szigony

Ahogy már a fentiekben leírtam, nem kell félteni Aquaman, ha szupererőről van szó, ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell esetlegesen neki valami plusz, amivel még inkább erőteljessé válhat. Itt jön képbe hősünk szigonya.

you-think-dc-s-aquaman-is-lame-think-again.jpg

Neptun szigonya (esetekben Poszeidon szigonya) nem csak egy szimpla vasvilla, és nem is annak a jelképe, hogy ki éppen Atlantisz királya, hanem egy varázserővel bíró tárgy. Aquaman szó szerint uralma alá tudja vele hajtani a vizet, és akár tsunamikat gerjeszthet, sőt mi több, az időjárást is tudja vele irányítani. A hab a tortán pedig az, hogy a szigony olyan éles, hogy képes vele Supermant, sőt még Darkseidot is megsebezni, ami azért valljuk be, elég nagy szó, főleg a DC világában.

face-stab.jpg

A világ ura

Arthur Curry nem szimplán Atlantisz, hanem a hét tenger, vagyis a Föld 70%-ának uralkodója. Ebből következik az, hogy mivel bolygónk nagy részét víz borítja, ezért aztán hősünk nem szimplán a legendás elveszett város, hanem szó szerint a világ ura is egyben.

3461719-3793222031-aquam-14271227081.jpg

Bónusz:

Az Igazság Ligája

Amellett, hogy királyként megvannak a maga kötelezettségei, Arthur Curry időt szakít arra is, hogy hébe-hóba megmentse a világot. Aquaman már az Igazság Ligája első megjelenése, vagyis a Brave and the Bold #28 óta a liga alapítótagjai között van. Sőt mi több, ő is ott volt azon hősök között, aki annak idején megállította a kegyetlen tengeri csillag, Starro hódítását.

the-brave-and-the-bold-28.jpg

A trend, hogy elfoglalja helyét a szuper hetek között a legtöbb médiumban a mai napig nem változott. Nem csak a képregények, és sorozatok, hanem a mozifilmek világában se lett háttérbe szorítva hősünk, ennek köszönhetően kaphattuk meg az első olyan inkarnációját is a karakternek, amit már komolyabban tudnak venni azok is, kik eddig csak röhögni tudtak Atlantisz királyán.

justice-league-movie-aquaman-1015593.jpg

Aquaman egy komolyabb képregényes inkarnációjával egyébként hamarosan találkozhattok is a Kingpin kiadónak köszönhetően. A Batman képregények hátuljában ugyanis fut az Új 52-es Igazság Ligája történet, ahol jó páran ráismerhetnek majd arra, hogy hősünk tényleg nem csak a halakkal tud beszélni.

kingpinjl.jpg

 

Szólj hozzá

film képregény comic Top 5 DC Justice League Aquaman Jason Momoa Igazság Ligája DCEU