2018. sze 11.

Bemutatkozik a DC Black Label - ékezik a Batman: Damned

írta: TheRich
Bemutatkozik a DC Black Label - ékezik a Batman: Damned

Azt hittétek, hogy a DC már nem lehet komorabb és sötétebb? Nos, ehhez a kiadónak is lesz 1-2 szava!

crop2_batman-damned-041.jpg

Útjukra indulnak a Comic Con alatt beharangozott DC: Black Label (Fekete oldalas) képregények. Ezek a történetek természetesen inkább a felnőtt korosztálynak szólnak majd, ami már a nevéből adódóan sem lehet meglepetés. Egy szónak is száz a vége, most aztán végképp a komor, sötét és sokszor horrorisztikusabb jellemvonások veszik át a főszerepet a DC világában!

Az első hivatalosan is DC Black Label kategórián belül induló történet természetesen nem mással, mint Batman főszereplésével veszi kezdetét. A Batman: Damned képregényt, Brian Azzarello és Lee Bermejo neve fémjelzi, ami szememben aranyat ér, szóval igencsak bízok a dinamikus duó újabb közös munkájában.

A képregény rövid szinopszisa szerencsére már napvilágot látott, melyet az alábbiakban olvashattok:

Joker minden kétséget kizáróan halott. Megeshet, hogy Batman törte el végleg a nyomorult nyakát, de az is lehet, hogy egy ismeretlen gonosz erő végzett vele Gotham Cityben.

A probléma ott kezdődik, hogy Batman nem emlékszik semmire, és minél inkább mélyebbre ás az ügyben, annál inkább elbizonytalanodik azokban a bizonyítékokban, amiket talál.

Ki más is segíthetne egy ilyen helyzetben a Sötét Lovagnak, mint egy másik nyomozó, John Constantine. Persze a mágus nem egy könnyű eset, mivel igencsak szeret szórakozni az emberek idegeivel. Constantine segítségével a denevér beleveti magát Gotham sötét, eddig ismeretlen világába, hogy kiderítse az igazságot, ki végzett a bűn bohóc hercegével, Jokerrel.

Természetesen nem a Batman: Damned lesz az egyetlen ezen kategórián belül kiadott képregény, hiszen igen nagy nevek készülnek meglepni minket egy-egy történettel:

  • SUPERMAN: YEAR ONE
    Író: Frank Miller
    Rajzoló: Frank Miller, John Romita Jr.
  • BATMAN: LAST KNIGHT ON EARTH
    Író: Scott Snyder
    Rajzoló: Greg Capullo
  • WONDER WOMAN HISTORIA: THE AMAZONS
    Író: Kelly Sue DeConnick
    Rajzoló: Phil Jimenez
  • WONDER WOMAN: DIANA’S DAUGHTER 
    Író: Greg Rucka
    Rajzoló: Hamarosan bejelentésre kerül
  • THE OTHER HISTORY OF THE DC UNIVERSE
    Író: John Ridley
    Rajzoló: Hamarosan bejelentésre kerül

Azon se lepődjetek majd meg, ha egy-két már ismert címmel is találkoztok a DC Black Label logójával ellátva. Ez már csak azért is lesz lehetséges, mivel egyfajta gyűjtőnévként fog ezentúl szolgálni ez a kategória. Lényegében vannak olyan történetek, amik megelőzték korukat, és már DC Black Label történetek voltak, még mielőtt a DC Black Label megszületett volna:

  • ALL-STAR SUPERMAN
  • THE NEW FRONTIER
  • BATMAN: YEAR ONE
  • BATMAN: DARK KNIGHT: MASTER RACE
  • BATMAN: WHITE KNIGHT

white_knight.jpg

Várható lépés volt már a DC részéről egy hasonló kategória elindítása, hiszen nem sorolhat be a kiadó a másvilági történetek közé. Szükség volt már egy gyűjtőnévre, amit szerencsére a DC Black Label formájában megtaláltak maguknak.

A Batman: Damned hamarosan elérhető lesz, hiszen a történet első fejezete szeptember 19-én jelenik meg az amerikai képregény boltok polcain. 

damned-1.jpg

Szólj hozzá

képregény comic DC Batman Joker Wonder Woman Superman John Constantine Black Label