2016. jan 29.

Az Igazság Hajnala előzmény képregények: Batman

írta: TheRich
Az Igazság Hajnala előzmény képregények: Batman

Vigyázz a poszt SPOILERt tartalmaz!

A DC és a Dr Pepper közösen dobott piacra öt darab digitális Batman v Superman előzmény képregényt, amit sajnos egyelőre csak amerikai barátaink olvashatnak. Talán az internet csodájának köszönhetően egyszer mi is hozzájuk fogunk férni, azonban így sem nehéz infókhoz, sőt képekhez jutni belőlük. Kezdjük is az előzmény képregények első fejezetével, amiben Batman van a főszerepben:

batman-vs-superman-prequel-comic-book.jpg

Az első történetnek köszönhetően megismerhetjük Batman szemléletmódját a világgal, egészen pontosan a Metropolisban történt eseményekkel kapcsolatban. Különlegessége a dolognak, hogy mindezt egy Fireflynak dolgozó bűnöző szavaival élhetjük át, aki még korábban se tartotta túl barátságosnak hősünket.

tumblr_inline_o1f5d923sz1qbujox_500.jpg

Nem kell sokat várni arra sem, hogy az emlegetett "szamár" is megjelenjen és rendet tegyen. Végtére is bűn nem marad észrevétlen, ha Batman ott van a közelben!

ad064956ead97f92213ee3b03cd15f91.jpg

Ennek a képregénynek a paneljei adnak egy kis ízelítőt Batman harci tudásából a terepen is, ahol igencsak felforrósodik a hangulat! Az ugyebár nem kérdéses, hogy Firelfy és a Denevér közötti csatában ki lesz a nyertes, de megmondom őszintén jó látni Zack Snyder vízióját a legendás hősről életre kelni a képregények oldalain is!

batmanvsupermanprequel.jpg

batmanvsupermanprequel2.jpg

Végezetül azt is megtudjuk, hogy Lex már egy ideje nyomon követi Batman tevékenységeit. Meg sem lepődök, amennyiben manipulatív barátunk is közre játszik majd abban, hogy a két hős "háborúba" kezdjen egymással a filmben.

Nagyjából ez lenne az első előzmény képregény története, de egyébként a film további főbb szereplői mind kapnak majd külön fejezetet:

tumblr_inline_o1h5pbrpwr1qbujox_500.jpg

Na de térjünk is vissza arra, hogy Batman keményebb módszerekkel küzd a bűnözés ellen, mint valaha. Mostanában elég sok helyről hallani, hogy ez a Batman egy gyilkos és ölt is. Azt hiszem most már elkezdtük nagyon túlpörögni a dolgokat, nem kell túl komolyan venni minden szót, amit a filmmel kapcsolatban hallani! Meg aztán, amennyiben tényleg gyilkos lenne, akkor azt hiszem, hogy a Suicide Squadban már nem találkozhatnánk Jokerrel! Maradjunk annyiban, hogy a bűn bohóc hercege ez esetben nem csak a fogait veszítette volna el, főleg Robin halála után.

11165276_723296157779145_2886416819315054319_n.jpg

Az elmesélések alapján a Sötét Lovag Visszatérből ismert karakter filmes verziójával fogunk találkozni, ami nem is annyira meglepő, hiszen elég ránézni Batman megjelenésére, vagy éppen egyes jelenetekre és már Frank Miller klasszikusa ugrik be róla.

600px-bvs_502.jpg

 

Forrás:

Comicbookmovie

DC Woman Kicking Ass

Reddit

Szólj hozzá

Batman Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala