2016. már 31.

A Batman Superman ellen titkai

írta: TheRich
A Batman Superman ellen titkai

Kiszúrtam néhány utalást, easter egget, ha úgy tetszik a filmben, szóval meg is osztom veletek!

Láttam, hogy valaki már kereste nálam a Batman Superman ellen utalásait, akárki is volt az, egy pár napot várhattál volna! :D Na de nem is húzom tovább a szót, kezdjük az easter egg vadászatot! Íme pár dolog, ami nekem feltűnt a filmben! Vigyázat, a poszt SPOILEREKET tartalmaz!!

batman-v-superman-ben-affleck-henry-cavill-zack-snyder-dc-movies-2016.jpg

Anatoli Knyazev

Maradjunk annyiban, hogy Anatoli még visszatérhet közénk, csak éppen KGBeast álnév alatt. Ez is szimplán azt bizonyítja, hogy ez a Batman nem ölt, csak szimplán nem érdekelte, hogy mi történik az ellenségeivel.

callan-mulvey-kgbeast.jpg

Ted Kord és Injustice (Gods Among Us)

Habár csak említés szintjénn, de Lex Luthor több easter egg-et is pofátlanul a képünkbe nyomott, ráadásul szinte rögtön az első vásznon töltött pillanataiban. Eek közül az egyik Ted Kord cégének, a Kord Industries nevének emlegetése volt. Szóbeszédet lehetett hallani róla, hogy Blue Beetle és Booster Gold saját filmet kap, ezzel pedig azt hiszem nagyjából alá is támasztották mindezt. Szóval nyugi, lesznek még lazább DC filmek is!

blue_beetle_ted_kord_0077.jpg

Ezután Lex elkalandozott egy kicsit a videójátékok világába is, amikor konkrétan az Injustice alcímét emlegette, vagyis, hogy Gods Among Us, az Istenek közöttünk élnek. Ügyes húzás volt ez a forgatókönyvíróktól.

0xqeh2.jpg

Man-Bat

Bruce Wayne első rémálma egy régi ismerős segítségével ugrasztotta ki az embereket a székükből. Haverom gyorsan kapcsolt, hogy úristen ez Man-Bat lehetett, vagyis a félresikerült kísérletéről híres Kirk Langstrom, egyszerűen nem számítottam a felbukkanására.

batman-arkham-city-man-bat.jpg

The Flash, a Villám üzenete

Álom vagy valóság? Sokan feltehették már ezt a kérdést a film után nekem. Mindenesetre az biztos, hogy semmi sincs véletlenül a filmben, ahogy Villám felbukkanása sem. Pár év múlva minden értelmet nyer! Nem teljes egészében, de ezt a jelenetet is egy hírhedt panel ihlette a képregényekből az tuti:

1649657-crisis-on-infinite-earths-2-batman-flash-176200.jpg

Szüksége van-e a földnek Supermanre/Must there be a Superman:

A teljes televíziós beszélgetés, amit Clark is nézett a tv-ben Finch Szenátorral, egy utalás a képregényekre, méghozzá azokra, amikor az Őrzők elé kellett állnia Supermannek!

Az Omega jel

Erre csak annyit mondok, hogy Darkseid, a többit pedig meglátjátok 1-2 év múlva! A harangokat már megkongatták ding ding ding ding ding... :D

new-batman-v-superman-images-header.jpg

1938

Perry pofátlanul utalgat nekünk az aranykorra, azon belül is Superman első megjelenésére! :D

gallerycomics_1920x1080_20160316_sm_golden_age_v1_56d9d220a830f0_81370289.jpg

Az Arkham videójátékok

Most csak elég a következő GIF-et megnéznetek, ha pedig láttátok a filmet, akkor végképp tudjátok, hogy mire gondolok:

batmanfights.gif

A Sötét Lovag Visszatér képregény életre kel

Most pedig kezdjük a Sötét Lovag Visszatér utalásokat, ugyanis, mint azt a kritikámban is írtam, Snyder egész egyszerűen életre keltette a képregényt! Mivel van pár ilyen, ezért a galéria jobb oldalán láthatjátok majd, hogy melyik képsor mire utalhat!

Batman: a rajzfilmsorozat Batmobile

Egyik kedvenc utalásom a Batmobil hazatérése volt! Egész egyszerűen, mintha a rajzfilmsorozatból kelt volna életre az a képsor!

giphy.giftumblr_o1a1764qcr1u8nkmbo1_540.gif

Superman temetése

Kis változtatással, de minden ott volt a képregényekből, a tömeg, a koporsó a címerrel...hát igen, Supermannek meg kellett halnia ahhoz, hogy a világ rájöjjön ő csak jót akart, legalábbis a filmben!

superman-funeral.jpg

Egyelőre ennyit arról, hogy mi tűnt fel nekem a filmben. Még megnézem párszor, hátha találok valami újat, mert tuti volt még pár easter egg, vagyis utalás a filmben. Egyébként az előzetesek is elsütöttek már pár dolgot, szóval, de azokról már írtam régebben (ITT és ITT). Ti kiszúrtatok valami utalást a filmben? :D

Na de most, hogy ezt is megírtam, már csak egy dolgom van, nagyon, de nagyon részletesen le fogom írni, hogy nekem miért tetszett a film, szinte minden egyes pillanata, mert egész egyszerűen ki kell adnom magamból! :D

Szólj hozzá

film képregény easter egg Batman Superman Villám Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala Batmobil