2017. júl 02.

A DC művészete - Egy kiállítás a szuperhősök hajnaláról

írta: TheRich
A DC művészete - Egy kiállítás a szuperhősök hajnaláról

Ha Párizsban jársz és hatalmas DC rajongó vagy, akkor jobb ha tudod, hogy van egy kiállítás, amit nem szabad kihagynod!

20170330_l-art_de_dc.jpg

Az Art Ludique Múzeum  és a DC nemrég összeállított egy kiállítást, ami a DC Művészete - A szuperhősök hajnala címet kapta. Egy nem mindennapi tárlat ez, ahol nem csak kedvenc képregény hőseinkkel, hanem filmes ereklyékkel is könnyedén találkozhatunk, méghozzá az aranykortól egészen napjainkig. Erről egyébként Henry Cavill (Az Acélember) is tudna mesélni:

A kiállítás tulajdonképpen egy történetet mesél el. Itt most nem szó szerint egy sztorira kell gondolni, hanem egy történelmi utazásra a DC világában. A látogatók megismerkedhetnek azzal az úttal, amit a kiadó bejárt az évek során. Megtudhatjuk, hogy Superman megjelenése miképp változtatta meg a képregényeket és alakított ki a szuperhősök világát, s még a filmes inkarnációk fejlődéséről is tanulhatunk egy keveset.

img_7260.jpg

Koncepciók, vázlatok, filmes relikviák és sok minden más. A DC képregények és a filmek szerelmesei egyaránt találkozhatnak olyan tárgyakkal, amik már nem szimplán csak szép emlékek, hanem sokkal inkább a történelem darabkái. Legyen szó egy-egy ikonikus képregény oldalról, vagy éppen feledhetetlen jelmezekről. Egész egyszerűen ezen a kiállításon mindenki megtalálhatja azt, mi szem szájnak ingere.

Közel 80 év történelme van nekünk tálalva ezen a feledhetetlen kiállításon, aminek eddig itt a posztban csak a töredékét láthattátok. Végül is egy jó pár órás programot tud nyújtani számunkra a szuperhősök hajnaláról készített tárlat, ahol megérthetjük azt, hogy a DC hősei már lassan nem csak karakterek, hanem fenoménok, akiket mindig is emlegetni fogunk a köztudatban, míg világ a világ. 

Amennyiben további érdekességekre is kíváncsiak vagytok, vagy éppen jegyet akartok foglalni, akkor érdemes meglátogatnotok az Art Ludique múzeum hivatalos oldalát. Ha pedig egy másik, már-már lehetetlennek hitt kiállításra is kíváncsiak vagytok, akkor olvassátok el EZT a korábbi bejegyzésemet.


Képek forrása:

Instagram

BB Buzz

Cinktank

Moma Le Blog

Mon Macadam

Szólj hozzá

film képregény expo kiállítás comic DC Batman Justice League Harley Quinn Wonder Woman Superman Detective Comics Suicide Squad Igazság Ligája