2018. jan 03.

DC hősök kocka formában - A DC művészete LEGO kiállítás

írta: TheRich
DC hősök kocka formában - A DC művészete LEGO kiállítás

Vannak emberek, akik egy kockafejnél tovább mennek, ha LEGO-ról és DC szuperhősökről van szó.

schoolholidayssydney05.jpg

A LEGO manapság már nem csak egy építőjátéknak számít. Vannak emberek, kiknek befektetés, de szerencsére sokan vannak azok is, akik művészi oldaláról közelítik meg az építőjátékot és ennek köszönhetően különféle alkotások születnek. Éppen ezért nem csoda, hogy egyes művészek kihasználják az építőkocka adta lehetőségeket és olyan dolgokat raknak össze belőle, amik elérik azt, hogy akár egy múzeumi kiállítás részei legyenek. Így volt ez jó pár hónappal ezelőtt is, mikor egy LEGO építőmester úgy érezte, hogy itt az ideje megmutatni a DC hősöket olyan formában, amit nem mindennap láthat a világ.

Legyen szó hősökről, vagy gonosztevőkről, mondhatni minden lényeges DC karakter képviseltette itt magát, ikonikus, vagy éppen művészileg újragondolt, és dinamikus pozícióban kiállítva. Flash hihetetlen sebességétől, Superman hatalmas erejéig, szinte mindent képes volt ábrázolni számunkra Nathan Sawaya építőmester, amihez nem kevesebb, mint 2 millió darab kockát használt fel.

Hihetetlen mennyi mindent lehet megépíteni LEGO-ból egy kis tervezésnek és kreativitásnak köszönhetően. Persze ahhoz, hogy valami lélegzetelállító készüljön az építőkockákból, szükség volt egy olyan témára, amivel dolgozni is lehetett. Nem csoda, hogy ez esetben a DC-re esett a választás, hiszen történelmüknek és popkultúrális jelentőségüknek köszönhetően egyaránt csalogatják be a látogatókat, és segítik a művészt is abban, hogy szabadjára engedje fantáziáját. Ez által is megmutatkozik az, hogy a DC hősök mára már konkrét legendákká és ikonokká váltak, ezért aztán ne lepődjünk meg azon, ha többször fogunk velük a közeljövőben kiállítás formájában találkozni.

Képek forrása:

Weekend Notes

Sarah Akwisombe

Szólj hozzá

film képregény kiállítás kocka Flash DC LEGO Green Lantern Batman Joker DC Comics Wonder Woman Superman Detective Comics Action Comics Cyborg DCEU