2017. nov 29.

Az Igazság Ligája titkai

írta: TheRich
Az Igazság Ligája titkai

Kíváncsiak vagytok, hogy miről is szól az Igazság Ligájában a szereposztás utáni jelenet? Vagy érdekel a Zöld Lámpás neve, aki feltűnt a filmben? Akkor itt a segítség! SPOILER VESZÉLYES ÖVEZET!

ligatitkok.jpg

Mivel a következőkben olyan pontokat vázolok fel nektek, melyek kimondottan nekem tűntek fel, ezért sajnos megeshet, hogy egy-két dolog le fog maradni a posztomból. Ezért aztán kérlek titeket, ha kiszúrtatok valamit, amit én nem, akkor nyugodtan írjátok meg a kommentekben!

Batman vs Paradémon

A Joss Whedon által rendezett jelenet sokak számára ismerős lehetett, akinek a keze ügyében volt már a New 52 Igazság Ligája képregény, vagy éppen volt ideje megnézni az Igazság Ligája: Háborút. Úgy látszik Joss eléggé képben van a DC jelenlegi világával. Én mondjuk ennek csak örülök, hiszen egy csodálatos, és kifejezetten atmoszférikus jelenetet alkotott meg számunkra a rendező:

batmanvsparademonnew52.jpg

Fekete Maszk

A szemfülesek egy apró feliratot szúrhattak ki Batman és a Paradémon jelenete közben, amely nem volt más, mint Janus. Ez a gothami látképben egy dologra utalhat, méghozzá a Janus Cosmetics cégre, melynek tulajdonosa nem más, mint Roman Sionis, vagyis Fekete Maszk.

janus_cosmetics_0001.jpg

Hős nélküli világ

Superman halála után egy remény veszett világkép mutatkozik be számunkra a film első perceiben. Az Igazság Ligájában erős hangsúlyt fektettek arra, hogy éreztessék velünk, a remény sosem hal meg, ameddig vannak hősök, kik előlépnek a sötétből, hogy újra megmutassák, mindig lesz fény a sötétségben.

jl-new-trailer-hd-screencaps_021.jpeg

Wonder Woman

Wonder Woman nem akárkinek a szobrán készül arra, hogy akcióba lendüljön. A hősnő nem máson, mint Themisen, a rend és az igazság istennőjének karján áll. Nem lehet véletlen ez a választás.

jl-new-trailer-hd-screencaps_045.jpeg

A régi istenek

Úgy látszik, hogy az Olimposziak, avagy a Régi Istenek elég komolyan kivették a részüket a Steppenwolf elleni csatából. Árész, Ártemisz és Zeusz is keményen odatette magát a csatában, ami nem véletlen el is ijesztette az Új Istent (erre mindjárt visszatérek) és seregeit.

23905462_1637712382955568_988068492444600478_n.jpg

A 2814-es szektor védelmezője

Ott jelent meg először a Zöld Lámpás, ahol legkevésbé számítottunk rá. Mind örültünk neki, de elég valószínű, hogy keveseknek tűnt fel az, hogy ki is lehet éppen a gyűrű viselője a vásznon. Nos a megoldás egyszerű, ugyanis nem más, mint Yalan Gur az, akivel találkozhattunk.

yalan_gur.jpg

Róla annyit kell tudni, hogy az első Lámpások egyike, akinek fejébe szállt a hatalom, mellyel felruházták őt, és elkezdte terrorizálni a Föld népét. Így aztán az Őrzőknek be kellett kapcsolni a gyűrűjén belül egy védelmi mechanizmust, ami egész egyszerűen erőtlenné tette őt a fa tárgyak ellen. Bizony ám, ez a gyűrű került a későbbikben Alan Scott, az aranykori Zöld Lámpás tulajdonába.

Cyborg, alias Franktenstein szörnye

Cyborg története eléggé hajazott a Mary Shelley regényeiből megismert lényre, melyet Dr Frankenstein teremtett. Ahogy annak idején a szörnyeteg, úgy most Cyborg is kereste helyét a világban, és próbálta megérteni, hogy mi is akar ő lenni. Érdekes egy hasonlat volt így beépítve a filmbe, amit remélem többen is felfedeztek.

screen-shot-2017-10-19-at-8_25_48-pm.jpg

⚡Flash Fact⚡: Cyborg hasnoló öltözékben rejtőzködött a Tini Titánok rajzfilmsorozatban is.

teen_titans_5x10_go_mp4_000376459.jpg

Aquaman tetkói

Aquaman tetoválásai nem csak random rajzok, hanem jelentéssel is bírnak. Például Momoa saját varratai, melyek az alkarján láthatóak nem mást, mint cápa fogakat reprezentálnak, mely többek között a nyers erő szimbóluma. A dárdahegyek, melyek a vállon láthatóak a bátorság és harcban tanúsított helytállást, míg a hullámok, melyek az oldalán futnak végig a vízhez való kötődést jelentik. 

jl-new-trailer-hd-screencaps_049.jpeg

Robbanó pingvinek

Azt hiszem ezt nem kell bővebben kitárgyalnom, hiszen nem sok olyan ellenség van Batman világában, aki robbanó pingvinekkel lenne felszerelkezve.

4497586-banner2.jpg

Henry Allen

Már a DCEU világában is tevékenykedett Reverse Flash, ami többek között Henry Allen bebörtönzéséből is meglátszik. Habár még kell egy kis idő, hogy teljes mértékben kiforrjon a vásznon az Allen család teljes története, legalábbis olyan módon, ahogy a képregényekben meg van írva, de úgy érzem nem kell sokat várnunk arra, hogy Flash ősellensége is feltűnjön a vásznon.

henryesbarry2.jpg

A srác, aki maga tervezte ruháját

Ehhez sok mindent nem fűznék hozzá, csak itt hagyom ezt a képet a New 52 képregényekből:

new-52-flash-body-armor-580x329.jpg

Gorilla Grodd

Gorilla jelnyelv? Hát igen, Flashnek nem árt profinak lenni benne, főleg, hogy egyik legádázabb ellensége egy telepata gorilla.

3392843-grodd.png

ACE Chemicals

Egy ismerős felirat csillan fel a gothami estében, ami nem más, mint Joker (és Harley Quinn) eredettörténetének egy fontos állomása, az ACE Chemicals gyár.

jutstice-league-trailer-ace-chemicals-easter-egg-1034877.jpg

Egy klasszikus visszatér

Nem elég, hogy egy az egyben életre keltették Batman és Gordon találkozását a képregényekből, még egy ismerős dallam is felcsendült a filmben, amire minden igazi rajongó felkaphatta a fejét ennél a bizonyos jelenetnél:

giphy_13.gif

Az árnyék (Knightcrawler)

Ismerős volt a gépezet formája és mozgása? Nem csoda, hiszen egy óriási robotikus denevér volt a gép.

ca5.jpg

Superman vs Justice League

Nem ez lenne az első eset, mikor Superman megjelenése egy kisebb csatát váltana ki a nagyfiú és a csapat tagjai között. A New 52 kérpegényekben is elég fájdalmasan kezdett megismerkedni Supermannel a Liga. Ahogy a filmben, úgy a képregényekben is Batman vetett véget a harcnak, méghozzá egyszerű módon, a kommunikáció erejével.

0xqeh.jpg

Superman vs Flash

A film egyik legemlékezetesebb pillanata szintén  ismerős lehetett a New 52 világából. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy felcsendült a jelenet alatt a klasszikus John Williams által komponált Superman téma is.

Mondd csak, te vérzel?

Azt hiszem itt nincs sok mindent hozzáfűznöm ehhez a ponthoz. Ha láttátok a BvS-t, akkor adja magát az utalás.

batmanvsuperman.jpg

A nagyágyú

Ismét BvS, igaz ezúttal egy mondat a lényeg, Lois a kulcs. Habár az Igazság Ligájában nem foglalkoztak Bruce rémálom jeleneteivel, de szerencsére hősünk nem felejtett és hallgatott Flashre.

justiceleague69.jpg

A Kent farm

Szerencsére nem kell hősünknek sok idő ahhoz, hogy észhez térjen, és pillanatokon belül azzal a Supermannel találkozhatunk, akire nagyon régóta várunk. A cserkészfiú végre őszintén mosolyog, és láthatóan érzi, hogy végre megtalálta helyét a világban.

jl-new-trailer-hd-screencaps_013.jpeg

Az Új Istenek

Steppenwolf amellett, hogy kiejtette Darkseid nevét a filmben, egy sokkal nagyobb világ felé is megnyitotta a kapukat. Az Új Istenek az időn és téren kívül élő lények, akik egy úgynevezett Negyedik Világban élnek. Istennek nevezik magukat, mivel olyan emberfeletti képességeik vannak, melyekről az emberiség, sőt néhány hős is csak álmodozhat. Ha a későbbiekben esetleg bemutatkozik egy karakter ezen világból, akkor jobb, ha nem lepődünk meg.

ahr0cdovl3d3dy5uzxdzyxjhbweuy29tl2ltywdlcy9plzawmc8xnjcvnju5l2kwmi9ozxdfr29kcy5qcgc.jpg

A lasszó

Nem ez lenne az első eset, mikor Aquaman beletekeredik Wonder Woman lasszójába. A képregényekben is láthattuk már ezt a jelenetet, ahol szintén egy szerelmi vallomásnak lehettünk szemtanúi:

revelations4.jpg

Hasonló eset egyébként Lámpással is történt a New 52 képregényekben, igaz itt legalább már mutatja is a rajzoló (Jim Lee) az esetet:

green-lantern-touched-the-lasso-of-truth.jpg

A vörös égbolt

Ez egy olyan dolog, amit nem árt ismételni. A DC világában, ha valami krízis helyzet alakul ki, akkor az égbolt általában vörössé válik. Mivel a filmben egy invázió vette kezdetét a Föld ellen, ezért aztán nem csoda, hogy életben tartva a tradíciót, Snyder és Whedon is figyelt erre a fontos elemre.

jl-new-trailer-hd-screencaps_091.jpeg

Batman visszatér

Nem csak szokásos Snyder féle lassítás, hanem egy konkrét utalás volt a csata közben leeső töltényhüvely, melyet Bruce a paradémonokra lőtt ki. Ez lényegében arra akarta felhívni a figyelmünket, hogy Batman akkor vált újra azzá a hőssé, akire Gothamnek szüksége van, mikor ismét elsült egy fegyver. Érdekes és szerintem kifejezetten jól bemutatott módja ez az újjászületésnek.

_47.jpg

Superman

Habár az Acélember egy modern és a maga módján világunkat reprezentáló Superman filmet adott nekünk, ugyanakkor jó volt látni, ahogy hősünk mosolyogva, és magabiztosan harcol a világot fenyegető gonosz ellen. Ha valamikor, akkor most igazán lehetett érezni, hogy bizony Superman lebegett előttünk a vásznon, amit nem kevés csodás jelenettel be is bizonyítottak nekünk.

superman.jpg

Booyah - Hurrá

Cyborg egysorosa leginkább azoknak lehetett ismerős, kik angolul nézte meg a filmet. Szóval, ha lemaradtatok volna róla, akkor legyen elég annyi, hogy Cyborg eredetileg nem azt mondja, hogy "Hurrá", hanem "Booyah", amire a Tini Titánok rajzfilmsorozat legtöbb rajongója biztosan felkapta a fejét.

tumblr_nabkaflwet1tz0qlxo2_500.gif

Üdv a fényben

A pillanat, mikor az Igazság Ligája a győzelem pillanatát élvezi, egy másik dologra is utalt a közönség számára, amellett, hogy végre összeállt a csapat. Ha megfigyeltétek, akkor eddig a DC filmek elég sötét megvilágításban értek véget. Mondjuk a Wonder Womanben már elindultuk egy reménytelibb jövő felé, és nagyobb szerepet kapott a fény, azonban az Igazság Ligája az első olyan DC film, ahol nem a sötétség uralkodik a végső csata után, és a fény kapja a főszerepet. Ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy egy szebb és fényesebb jövő elé néznek mostantól hőseink, hiszen tetszik vagy sem, de ezeket a karaktereket nem csak a depresszió és sötétség jellemzi.

23844568_1637309609662512_3181921154058205957_n.jpg

Az Igazság Csarnoka

Bruce Wayne nem véletlen tervez Diana Prince segítségével óriási asztalt és főhadiszállást. Végül is ez lesz a jövőben az Igazság Ligája egyik irányítóközpontja. Úgy érzem, hogy sokak számára mosolyt csalt az arcára ez a pillanat (akárcsak a következő pont is).

superfriends-justice-league-hall-of-justice.jpg

Az ing

Ezt sem kell túlzottan kifejtenem, elég ha csak annyit mondok, végre megkapta Cavill is azt a jelenetet, ami Superman számára annyira ikonikus, mint Batman számára a vízköpőn álldogálás.

superman_az_ing.jpg

Deathstroke

Amikor az álom valósággá válik. Végre Halálcsapás, aka Slade Wilson is megkapja a mozifilmek világában a neki kijáró tiszteletet. Sőt mi több, olyan szinten, hogy az egyaránt tökéletes Arkham Oirigins páncél kacsint vissza ránk a Justice League végén!

joe-manganiello-deathstroke.jpg

Az igazságtalanság Ligája/A Végzet Légiója

Lex Luthor is szereti, ha körbeveszik őt "barátai". Meglepő bomba volt ez a film végén számomra, hogy az valamire való szupergonoszokból álló csapat egyszer megjelenhet a moziban, éppen ezért kíváncsi leszek, hogy miképp alakul ennek a csapatnak a sorsa.

48082653-29b2-4179-b8a6-25392a1de8dd.jpg

Amennyiben további titkokra és érdekességekre vagytok kíváncsiak az Igazság Ligájával kapcsolatban, akkor olvassátok el az előzetes elemzéseket is a blogon, hiszen nagyon sok információ rejlett meg az pár perces videókban is. Ezeket ITT, ITT, ITT és ITT találjátok.

Szólj hozzá

film titkok titok easter egg Flash DC Batman Justice League Aquaman Wonder Woman Superman Cyborg Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala Igazság Ligája DCEU