2016. aug 10.

A Suicide Squad titkai

írta: TheRich
A Suicide Squad titkai

Ayer megmondta a frankót (a poszt végén olvasható)

Egy kis easter egg (húsvéti tojás) vadászat sosem árt. Gondoltam itt az ideje, hogy felsoroljam nektek azt a pár utalást, amit felfedeztem a Suicide Squad című filmben.

harleyhammer.jpg

Mivel régebben már átvettem a Suicide Squad előzetesek titkait (ITT és ITT), ezért most csak pár plusz dolgot emelnék ki, ami ténylegesen a filmben volt látható és fel is tűnt a számomra! Amennyiben valami újat látok, azt pedig úgyis posztolni fogom. Na de kezdjük a felsorolást:

Angelo Mirti

Valahonnan ismerős volt Deadshot áldozatának neve, ezért kicsit kutakodtam (sajnos mindenkire nem emlékezhetek név szerint). Természetesen nem kellett sokat keresgélnem a neten, hiszen a google a barátunk, már ha jól használjuk. Tehát Angelo a Falcone család tagja volt, akit Sofia Gigante testőreként jelöltek ki. Maradjunk annyiban, hogy a karakterre a Batman: Dark Victory képregényekben sem várt jobb sors, mint a Suicide Squad filmben. 

angelo2.png

Alex Ross és a Harley klasszikus jelmeze

Ezt nem egyszer írtam már az oldalon, de nem győzöm hangsúlyozni a dolgot. Alex Ross: Tango with evil festményét Ayerék teljes egészében életre keltették. Gyönyörűen kivitelezett egy jelenet lett a filmben, hiszen DC rajongó szívemet enyhén megdobogtatta! Habár örültem annak, hogy Harley Quinn Paul Dini féle verzióját láthattam egyszer élőszereplősen is, de azért nem bánom, hogy modernebbre cserélték a klasszikus jelmezt.

tangowithevilalexross.jpg

The Flash és Bumerág

Ki nem találjátok, hogy miképp találkozott először Flash és Bumeráng. Még a kezdet kezdetén (1960) Flash egy ékszerbolt rablási sorozatot vizsgált ki, melynek elkövetője nem volt más, mint Digger Harkness (The Flash #117). Ismerősen hangzik? Nem csoda, hiszen ez volt lényegében a filmben is, igaz a képregényben kicsit nevetségesebb irányba mozdult el a sztori...de az ilyen megesett anno. :D

harkness.jpg

giphy_2.gif

Bumeráng és Kötél

Nem Flash és Bumeráng első találkozása lett bizonyos szempontból át lett emelve a képregények oldalairól. Kötél sorsa a filmben is meg volt írva. Tudva levő volt, hogy Harkness bele fogja vinni őt a tutiba...már az előzeteseknél is. Más kérdés, hogy a Suicide Squad filmben a fejét veszítette el és nem más testrészét.

slipknot-dc-character-death-suicide-squadjpg.jpeg

Jonny Frost

A Brian Azzarello (Batman: Karácsonyi Ének, és még sok más) által készült Joker képregényében feltűnik egy "verőlegény", kinek neve Johnny Frost. Nos Ayer és csapata is tett róla, hogy ez a karakter is a DCEU része legyen. Emlékeztek még arra a szakállas fószerre, aki Joker előszele volt a filmben? Nos, ha minden igaz ő volna az, és erre már az előzetesekben is utaltak számunkra.

frost_1.jpg

Üdvözlünk Hawkman és Hawkgirl városában

Lehet sokaknak ismerős volt Midway City a Suicide Squadban és ezen ne is csodálkozzatok! Hiszitek vagy sem, de Sólyomember és Sólyomlány "otthonáról" beszélünk most. Ki tudja, megeshet, hogy még felbukkannak ők is a filmekben.

 hawkman_large.png

Watchmen

Ki őrzi az őrzőket? Tehetnénk fel a kérdést a Suicide Squad után is. Nagyon figyeljetek oda a gyerekruházati bolt hátterére, enyhén a képünkbe nyomnak egy bizonyos szimbólumot.

916073-watchmen-wallpaper.jpg

⚡Flash Fact⚡:

Nem gondoltam, hogy egyszer megtörténik, de vissza kell térnünk a most már szinte történelmi posztomra, ami Joker tetkóinak elemzéséről szólt (ITT). Végül is megtudtuk, hogy mit jelent a "Damaged" tetoválás Joker fején és azt is, hogy kinek szól. David Ayer maga vetett véget a hülye teóriának miszerint Harley végzett Jason Toddal, vagyis a második Robinnal!

the-new-batman-v-superman-trailer-is-finally-here-501919.jpg

“Ez egy igencsak személyes dolog, és nem mondanám, hogy a filmek közötti kapcsolódás miatt csináltuk. De a lényeg, hogy Joker ölte meg Robint és végül is Batmannek köszönhető, hogy a bohóc elveszítette a fogait és be lett zárva Arkhamba. Az elmegyógyintézet az, ahol Joker ezt a "Damaged" (Sérült) tetkót szerezte, ami egy üzenet Batman számára: 'Te miattad sérültem meg, pedig azelőtt szép voltam, de te tönkretetted a képemet.' Tehát ezért is vannak koronák a fogán."

Nos most már ezt is tudtuk, habár eddig is sejthetőek voltak a fentiek. Mindenesetre nem is értem honnan származott a Harley ölte meg Jasont elmélet, de jobb, hogy tiszta vizet öntöttünk a pohárba!

11165276_723296157779145_2886416819315054319_n_1.jpg

Ayer interjú forrása:

Heroic Hollywood

Szólj hozzá

film képregény titok comic easter egg DC Batman Joker Harley Quinn Deadshot Villám Suicide Squad The Flash Alex Ross Bumeráng Kapitány Öngyilkos osztag